2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Προγράμματα Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

  Προγράμματα Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας δύο ομάδες εργασίας από ειδικά εκπαιδευμένες και πιστοποιημένες θεατροπαιδαγωγούς και εμψυχωτές, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις κυρίες Αφροδίτη Ρίζου, Στέλλα Κοντού, Σοφία Νικολαΐδου και Ελένη Γιουρτσίδου.  Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η πραγματοποίηση δύο θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων για τους μαθητές μας. Τα εργαστήρια αποτελούν μέρος του προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;” ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες,τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Η Ε τάξη συμμετείχε στο εργαστήρι “Εγώ, εσύ εμείς... μαζί”, το οποίο διαπραγματεύεται το θέμα της ενότητας και της επικοινωνίας, της αποδοχής και της σημασίας του “Εμείς μαζί”. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να εκφραστούν μέσα από διάφορες αισθησιοκινητικές δράσεις ώστε να αρχίσουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η Στ τάξη συμμετείχε στο εργαστήρι “Σκληρό Καρύδι”, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο). Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το προσφυγικό, η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και ικανότητας να μπαίνουν στη θέση του άλλου, η καλλιέργεια αλληλεγγύης και κλίματος συνεργασίας στην τάξη καθώς και η πρόληψη καταστάσεων απόρριψης κι εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν.

Και τα δύο εργαστήρια άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές μάλιστα ζήτησαν από τις εμψυχώτριες να ξαναεπισκεφτούν το σχολείο μας.Ως εκ τούτου το σχολείο μας σκοπεύει να διατηρήσει την επαφή με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και για μελλοντική συνεργασία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μπορείτε να βρείτε στο  https://www.humanrights.theatroedu.gr/drasi-2

Οι εμπειρίες των μαθητών θα αξιοποιηθούν στα προγράμματα etwinning στα οποία θα συμμετέχουν κατα τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-19, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, με κεντρικό άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο φυσικό κόσμο και στο διαδίκτυο και τα δικαιώματα των προσφύγων.


 

Ημερολόγιο

•Απρίλιος• 2024
&&&&&&&
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Βιβλίο επισκεπτών

Google Μετάφραση